Ronilačke ekskurzije

RONJENJE NA MORU - GRCKA 2016.g.

Ronilački klub "Danubius" rganizuje ronilačku ekskurziju gde ronioci kako iz našeg tako i iz ostalih klubova mogu da rone na poluostrvu Sitonija u GrŔkoj u periodu od 16 do 30.07.2016. godine
Prijava za kurs

prijava_za_kurs.pdf (138kb)danubius


KAKO POSTATI REKREATIVNI RONILAC


Osoba koja ┼żeli da se bavi rekreativnim ronjenjem obavezna je da zavr┼íi obuku za rekreativno ronjenje. Program obuke sastoji se iz teorijskog dela, i ─Źasova "podvodnih ve┼ítina". Teorijski deo ─Źine predavanja koje instruktor sprovodi.─îasove "podvodnih ve┼ítina" mo┼że voditi i asistent instruktora, ali uz obavezan nadzor samog instruktora.

Dana┼ínje ┼íkole nude polaznicima mnogo razli─Źitih kurseva, jedan od njih je po─Źetnicki kurs "Ronilac otvorenih voda". Po zavr┼íenoj obuci u kontrolisanim uslovima u bazenu, polaznik je spreman za zaron u moru ili jezeru. Broj zarona zavisi od ronila─Źke ┼íkole u kojoj se polaznik obu─Źava. Sve ronila─Źke ┼íkole na sli─Źan ili isti na─Źin sprovode obuku za rekreativno ronjenje.

Nakon zavr┼íene obuke svakom polazniku se izdaje diploma, ronila─Źka kartica i karnet (ronila─Źka knji┼żica u koju se upisiju zaroni, napredovanja na vi┼íe kategorije i medicinski pregledi),┬ákoji mu omogu─çavaju da se pridru┼żi nekom od ronila─Źkih centara i roni bilo gde u svetu. Ronila─Źka kartica je certifikat o nivou obu─Źenosti rekreativnog ronjenja sa odredjenom kategorijom i prihvata se u svim ronila─Źkim centrima u zavisnosti od interno propisanih uslova i kriterijuma. Polaznik osim gore navedenih kartice i karneta dobija i diplomu, jer je to jedan od va┼że─çih dokumenata koji su me─Ĺunarodno priznati.

Kada student zavr┼íi ronjenja u otvorenoj vodi u okviru kursa "Ronilac otvorenih voda", i bude imao iskustvo koje mu mo┼że biti od pomo─çi kod poha─Ĺanja slede─çe stepenice u napredovanju ka vi┼íim kategorijama, a to je kurs "Napredni ronioc otvorenih voda", u okviru tog kursa i sve u┬ázavisnosti od interesovanja, ronioci sa nekim po─Źetnim iskustvom se opredeljuju za neke od specijalisti─Źkih kurseva koji ulaze u sastav naprednog kursa, neki od tih specijalisti─Źkih kurseva su slede─çi: no─çno ronjenje, navigacija, ronilac olupina, dubinsko ronjenje, ronilac spasilac. Kada ronilac zavr┼íi sa teoretskim delom i sa specijalisti─Źkim kursevima i ronjenjima u okviru naprednog kursa, dobija certifikat i znanje "Napredni ronioc otvorenih voda". Nakon tog kursa i mnogo ronjenja i iskustva koje se sti─Źe tokom godina bavljenja ronjenjem, studenti se mogu opredeliti za prvu profesionalnu kategoriju "Voditelj ronjenja", gde se obu─Źavaju da kao profesionalci rade u ronila─Źkim centrima ┼íirom sveta ,da "vode" ronjenja i da zajedno sa instruktorom u─Źestvuju u obuci za po─Źetne kategorije. Takodje u─Źestvuju i u prodaji ronila─Źke opreme i pripremi i vo─Ĺenju ekskurzija i putovanja. Naravno, iako je ova kategorija prva profesionalna kategorija u rekreativnom ronjenju, neki ronioci ┼żele da svoje znanje i iskustvo sa─Źuvaju samo za sebe, ne umeju i ne─çe da prenesu na mla─Ĺe ronioce, a isto tako ne ┼żele da se afirmi┼íu i postanu profesionalci, oni rone za sebe, za svoju du┼íu.


on-line prodavnica


Прилагођена претрага


Vesti

RASPORED TRENINGA

uto i čet 21 - 22.30h
LETNJI PERIOD:
uto i čet 19 - 20h
Bazeni SPC Vojvodina